Supa crema de ciuperci cu ghimbir, un rasfat intr-o zi de iarna

Crema ciuperci ghimbir

Cand  frigul unei zile de iarna iti intra parca si in suflet,  m-am gandit ca o supa fierbinte servita in bucataria ta prietenoasa e tot ce trebuie ca sa ai parte de un rasfat pentru trupul, dar si pentru sufletul tau.

Se stie ca ghimbirul, datorita continutului de uleiuri volatile, vitamine si minerale, ajuta organismul sa reziste mai bine in fata bolilor si racelilor, dar are si efect de infrumusetare – pentru piele, unghii, par si dinti. El contine vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar si minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu si zinc. Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant si stimulant al sistemului digestiv. Are si proprietati antivirale si antifungice (wikipedia).

Ghimbirul este folosit in toate tipurile de preparate: sosuri, supe, feluri principale, dar si la deserturi si bauturi.

Astazi va voi povesti cum putem pune magie intr-o simpla supa crema de ciuperci cu ghimbir, folosind doar 2 lingurite de ghimbir proaspat.

Despre banalele champignoane am aflat ca sunt o sursa importanta de minerale si vitamine (B1, B2, B3, B6, acid folic) foarte importante pentru organism. Cu un continut mare de fibre si un aport mic de calorii, sunt foarte sanatoase si satioase.

Sa purcedem asadar la preparare. Avem nevoie de:

  • 0,5- 0,8  kg ciuperci champignon proaspete (le gasesti aici)
  • 1 ceapa alba
  • 1 bucata telina
  • 1 bucata radacina patrunjel
  • 25 g unt
  • sare
  • o bucata radacina ghimbir

Cum se prepara:

Se taie ceapa si se caleste foarte putin in unt, se adauga repede ciupercutele taiate sau rupte, telina si radacina de patrunjel, sarea si apoi se adauga 1,5 litri apa calda. Se fierb impreuna aprox. 20 minute, apoi se lasa sa se racoreasca putin.

Apelam la un blender pentru a finaliza supa noastra (iti recomand unul de la Philips foarte bun, il gasesti aici). Se pune toata compozitia in blender si in 2 minute avem crema dorita. Se rad printr-o razatoare fina 2 lingurite de ghimbir care se pun in supa obtinuta impreuna cu 2 linguri de patrunjel tocat.

Se serveste fierbinte, optional cu o lingura de smantana sau cu cateva crutoane de paine facuta in casa cu masina de paine (ai vazut reteta?) si bineinteles, pentru un plus de savoare, stropita cu cateva picaturi de ulei de germeni de porumb sau grau.

O sa vedeti ca supa asta va incalzeste pana in maduva oaselor, iar daca sinusurile voastre sufera din cauza umiditatii de afara, uleiurile volatile din ghimbir fac minuni. De cumparat le gasiti la Vegis.

Va doresc pofta buna.

 

Sursa foto

Lasă un răspuns